Stormloop op kaarten voor Pinkpop

© Reuters

Er is zaterdag een stormloop ontstaan op de kaarten voor het Pinkpopfestival in Landgraaf in het zuidoosten van Nederland. Nooit eerder ging de kaartenverkoop zo snel.

Om 10 uur begon de verkoop en krap een uur later waren er al geen weekendkaarten voor drie dagen meer beschikbaar, meldde Pinkpop-baas Jan Smeets. “We hebben alle records verbroken”, zegt Smeets. “De kaartverkoop is nog nooit zo snel gegaan.”

Kaarten zijn te koop via de website van Ticketmaster, maar ook via de winkels van Primera en ruim twintig andere voorverkoopadressen verspreid over het land. Op veel plekken stonden lange rijen.

Dagkaarten zijn nog wel beschikbaar. Daarbij is er vooral veel vraag naar kaarten voor zondag, wanneer Paul McCartney het podium bestijgt. Voor elke dag zijn 67.000 kaarten te koop, waarvan 40.000 weekendkaarten.

Het driedaagse muziekfestival vindt plaats van vrijdag 10 juni tot en met 12 juni. Macca sluit het festival af, maar bezoekers staan ook optredens te wachten van bijvoorbeeld Lionel Richie, de Amerikaanse band Red Hot Chili Peppers, de Duitse metalband Rammstein en Douwe Bob. Die laatste vertegenwoordigt Nederland later dit jaar op het Eurovisiesongfestival. Het is dit jaar de 47e editie van Pinkpop.

Ook twee jaar geleden, toen The Rolling Stones op het festival stonden, ging de kaartverkoop snel. Na een uur waren geen kaarten meer te koop voor de dag dat de Stones optraden. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content