Sterke prestatie van Hooverphonic en CeeLo Green op Night of the Proms

Hooverphonic © Belga

In het Sportpaleis in Antwerpen is vrijdagavond de 30ste editie van de concertreeks Night of the Proms afgetrapt.

Het popgedeelte was door de organisatoren met artiesten als Sam Sparro en de Britse boyband Blue bewust in een moderner jasje gestoken en het publiek had duidelijk wat tijd nodig om daaraan te wennen. Dankzij een sterke prestatie van Hooverphonic en de aanstekelijkheid van CeeLo Green raakten de meeste twijfelaars echter toch overtuigd.

Hoewel het een jubileumeditie is, wilde de organisatie dit jaar stevig verjongen qua affiche én publiek, maar op een sporadische studentenvereniging na leek op de premièreavond toch opnieuw grotendeels het traditionele, iets oudere Proms-publiek opgedaagd. Zij zagen hoe Australiër Sam Sparro, met een repertoire dat toch vooral goed gedijt met de nodige elektronische ondersteuning, iets te licht uitviel met zijn hitjes “Happiness” en “Black & Gold”.

Hooverphonic liet even later gelukkig zien dat je geen oude glorie hoeft te zijn om perfect in het NOTP-concept te passen. Alex Callier en co mochten vrijdag dan ook terecht de meeste nummers van alle artiesten voor hun rekening nemen. Gnarls Barkley-zanger CeeLo Green, zoals steeds een kanjer van een zonnebril dragend en met zijn oogverblindende glitterpak ook letterlijk de ster van de avond, zorgde vervolgens nog voor de pauze voor de kers op de taart met meezinger “Crazy”.

Terwijl vaste waarden John Miles, orkest Il Novecento en het koor Fine Fleur er tussendoor wél een soort ‘best of’ van de Proms van maakten, kondigde de organisatie nog trots aan dat de concertreeks in 2015 een tweede Amerikaanse tournee zal ondernemen, en dat met 42 optredens in plaats van de 4 van dit jaar.

(Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content