Status Quo zet de elektrische gitaren definitief op het statief

© Wouter Van Vaerenbergh

De twee overblijvende oorspronkelijke leden van de Britse hardrockgroep Status Quo gaan dit jaar voor het laatst touren met hun elektrische gitaren, zo hebben Francis Rossi en Rick Parfitt maandag laten weten.

“Wij waren er al een tijd over aan het praten en hebben besloten dat het tijd voor ons werd de gitaren aan de haak te hangen. Het wordt voor ons lastiger en lastiger om grote shows te geven”, aldus Rossi (66).

Parfitt (67) voegde eraan toe dat de concerten zelfs fysiek pijn deden. “We kunnen aan dit ritme niet meer voortdoen”.

In oktober begint een laatste Europese tournee waarbij de heren hun Fender Telecaster omgorden. “Daarna zullen we nog van ons laten horen, maar niet meer met een elektrische set”.

Status Quo stak eind jaren zestig van wal met psychedelisch getinte songs zoals “Pictures of Matchstick Men”. Maar vanaf het begin van de jaren zeventig pakte de band uit met de ondertussen zowel bejubelde als verguisde twaalfmatenboogie, die hits opleverde als “Down Down”, “Caroline”, “Roll Over Lay Down”, “Rain”, “Whatever You Want, “Rockin’ All Over The World” en “The Wanderer”.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Een buitenbeentje was het nummer “In the Army Now”.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Status Quo concerteert op 20 juli op Leuvense Oude Markt . (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content