Status Quo-gitarist Rick Parfitt na vermoedelijke hartaanval in ziekenhuis

© Wouter Van Vaerenbergh

Na een concert in het Turkse Antalya woensdag heeft co-gitarist van de legendarische Britse hardrockgroep Status Quo vermoedelijk een hartaanval gekregen. Hij vertoeft in een ziekenhuis, zo staat op de website van de band die op 20 juli in Leuven zou optreden.

De 67-jarige muzikant onderging de vermoedelijke hartaanval in een hotel in Antalya, aldus de Turkse krant Sabah.

Hoewel zijn toestand “ernstig” is, heeft hij reeds zijn dagdagelijks kopje thee met twee suikers en een zoetigheid gevraagd, zegt de band.

Status Quo zegt zijn benefietconcert van morgen/zaterdag in het Engelse Windermere ten voordele van de slachtoffers van de overstromingen niet af. Freddie Edwards, zoon van Quo-bassist John “Rhino” Edwards, neemt de gitaar van Parfitt over. Wellicht zal hij bij band blijven om de verplichtingen na te komen, zo verluidt.

Status Quo is sinds 1967 aan de slag en doet na een korte psychedelische aanvangsperiode volgens critici zijn naam alle eer aan door steeds voort te borduren op zijn karakteristieke twaalf maten boogie. Hits kwamen er aan de lopende band: “Down Down”, “Roll over Lay Down”, “Rain” en “Rockin’ All over he World”.

Van de oorspronkelijke leden bleven enkel Parfitt en Francis Rossi over. In februari kondigde de groep aan dat ze dit jaar voor het laatst met de elektrische gitaren toert. “We kunnen aan dit ritme niet meer voortdoen”, zei Parfitt toen.

Rick Parfitt en Francis Rossi.
Rick Parfitt en Francis Rossi.© Wouter Van Vaerenbergh

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content