Stalkster Leonard Cohen moet naar gevangenis

© Reuters

Kelley Lynch is schuldig bevonden aan stalking en moet een heropvoedingsprogramma volgen.

Een gewezen impresario van Leonard Cohen, die ook kortstondig zijn minnares was, is voor achttien maanden in een Amerikaanse gevangenis opgesloten nadat ze schuldig was bevonden aan stalking. De vrouw had honderden beledigende en kwaadwillige berichten naar de zanger gestuurd.

Wellicht zal Kelley Lynch (55) niet lang achter de tralies zitten want de gevangenissen in Californië zijn overbevolkt. Maar ze is ook tot vijf jaar probatie veroordeeld en zal een heropvoedingsprogramma moeten volgen om haar woedeaanvallen te leren beheersen. Lynch, die gedurende zeventien jaar voor de Canadese zanger werkte, werd vorige week schuldig verklaard aan inbreuken op het contactverbod met Leonard Cohen en aan stalking met talrijke e-mails.

Proces

De zanger had haar in 2004 ontslagen omdat ze ongeveer 5 miljoen dollar van hem gestolen zou hebben toen hij in een boeddhistisch klooster in Californië leefde. De auteur van ‘Suzanne’ spande het jaar daarna een proces tegen haar aan, dat hij won.

Lynch moest hem van de rechtbank 9,5 miljoen dollar betalen. Sindsdien bestookte Lynch de artiest en andere mensen met talrijke e-mails en telefoonoproepen, de ene al meer beledigend dan de andere. (Belga/EH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content