St. Vincent zingt soundtrack voor serie Boardwalk Empire

St. Vincent, de groep rond Annie Clark, bracht net haar derde plaat Strange Mercy uit wanneer ze bekend maakte de soundtrack te zullen zingen voor het tweede seizoen van Boardwalk Empire.

De Amerikaanse televisiezender HBO is in 2010 met een nieuwe serie gestart. Boardwalk Empire rondde vorig jaar in december na twaalf afleveringen het eerste seizoen af. Het tweede seizoen gaat op 25 september de Amerikaanse ether in. Annie Clark zal samen met Justin Townes Earle, Adam Green en David Johansen de soundtrack voor het tweede seizoen inzingen.

Voor de serie gaan de makers terug in de tijd en houden halt in Atlantic City 1920. Daar volgt de camera Nucky Thompson, een politieker die gangstercapaciteiten in zich heeft. Boardwalk Empire speelt zich af in de periode van de Amerikaanse drooglegging. HBO vat het mooi samen: “when alcohol was outlawed, the outlaws became kings”.

De Texaanse indie popband St. Vincent bracht haar eerste debuutplaat Marry Me uit in 2007. Het tweede album Actor (2009) leverde haar meer commercieel succes op. Strange Mercy kwam pas enkele dagen geleden in de winkels terecht. Reacties moeten nog komen.

Het is voor Annie Clark niet de eerste keer dat ze aan een soundtrack meewerkt. In 2009 nam ze samen met Bon Iver de soundtrack op voor de tweede film uit de Twilightsaga: New Moon. The song heette Roslyn. (JH) Bekijk hier de teaser van St. Vincents nieuwe plaat.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content