Springsteen vertrekt met nieuw album op Europese tournee

Bruce Springsteen brengt in maart zijn nieuwe album uit: Wrecking Ball. Twee maanden later vertrekt de Amerikaanse rocker op een Europese tournee, maar voorlopig geeft hij geen concert in België.

The Boss werkte al sinds vorig jaar aan een nieuw album, zijn zeventiende al ondertussen. Samen met zijn trouwe E Street Band componeerde hij elf nummers in zijn typische stijl. In de teksten verwijst hij zoals steeds naar het Amerikaans patriotisme, maar de rocker belooft op het album muzikaal nieuwe muzikale paden uit hiphop en Ierse folk te betreden. De volledige plaat zal uitkomen in maart 2012, maar de eerste single We Take Care Of Our Own komt uit op donderdag 19 januari.

De productie van Wrecking Ball was in handen van Ron Ariello, bekend van zijn werk met Barenaked Ladies. Matt Chamberlain, de voormalige drummer van Pearl Jam en Tom Morello, de gitarist van Rage Against The Machine, kwamen ook een nummer inspelen. Met het album trekt The Boss nu op tour doorheen Europa, maar hoewel hij het Nederlandse Pinkpopfestival aandoet, staat er voorlopig geen Belgisch concert op zijn programma.

Met de titel Wrecking Ball brengt Bruce Springsteen een eerbetoon aan het stadion van de New Yorkse baseballclubs de Giants en de Mets. Dat ging in 2009 tegen de vlakte, vlak nadat Springsteen er voor de vijfde keer had opgetreden. Tijdens zijn laatste optreden speelde hij er al het nummer, samen met zijn E Street Band. (TG)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content