Sportpaleis en Versuz lanceren eigen radiozender

Versuz © gf

De Sportpaleis Group en de Hasseltse discotheek Versuz beginnen elk een eigen radiozender. De twee delen de Antwerpse radiofrequentie 107 FM. Sportpaleis FM moet de luisteraars warm maken voor concerten, terwijl Versuz Radio het imago van de danstempel moet versterken.

Tot voor kort konden Antwerpse radioluisteraars op 107 FM nog terecht voor Story FM. Vanaf 1 september wordt die frequentie ingenomen door twee nieuwe radiozenders. Van 6 uur ’s ochtends tot middernacht wordt de ether gevuld door Sportpaleis FM. Die zender moet mensen warm maken voor concerten binnen de Sportpaleis Group. Naast de bekende Merksemse zaal is de groep ook eigenaar van onder andere de Lotto Arena, de Ethias Arena, Vorst Nationaal en de Antwerpse Stadsschouwburg.

‘Het nieuwe radiostation zal non-stop muziek uitzenden, die enkel onderbroken wordt door nieuwsbulletins, promospots voor evenementen en concerten, berichten over de optredende artiesten en andere korte aankondigingen’, zegt Jan Van Esbroeck, general manager van Sportpaleis Group. ‘Zo wil de Sportpaleis Group als zaaluitbater onder meer nuttige tips verstrekken om het bezoek aan een evenement zo aangenaam mogelijk te laten verlopen.’

Kwalitatieve dancemuziek

Vanaf middernacht tot 6 uur neemt Versuz Radio de frequentie over. De radiozender van de gelijknamige Hasseltse Club wil een natuurlijk verlengstuk van de activiteiten van Versuz zijn. De vaste resident dj’s brengen hun eigen mixen, maar ook andere nationale en internationale dj’s komen aan bod. Af en toe zal Versuz Radio live uitzenden tijdens de vaste openingsdagen van de Versuz (donderdag, zaterdag en maandag) en tijdens bijzondere events, zodat ook de luisteraars niets van het feest hoeven te missen.

‘Door de jaren heen heeft Versuz een ijzersterke reputatie uitgebouwd met een duidelijk muzikaal profiel: kwalitatieve dancemuziek voor een breed publiek’, zegt Yves Smolders, general manager van Versuz. ‘Met Versuz Radio willen we onze bezoekers de kans geven om elke nacht de unieke Versuz-sfeer te (her)beleven.’

De frequentie van Sportpaleis FM en Versuz Radio is enkel beschikbaaar voor radioluisteraars in de omgeving van Antwerpen. Anderen kunnen online naar de zender luisteren via de websites van de Sportpaleis Group en Versuz.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content