Spetterend jubileumconcert voor Britse Queen brengt duizenden op de been

In Londen hebben duizenden kijklustigen het grote jubileumconcert voor de Britse Queen bijgewoond. Ook de koningin zelf en haar familie waren van de partij.

In Londen hebben duizenden kijklustigen het grote jubileumconcert voor de Britse Queen bijgewoond. Ook de koningin zelf en haar familie waren van de partij. Prins Philip, de echtgenoot van de koningin, moest verstek geven. Hij werd maandag in het ziekenhuis opgenomen met een blaasontsteking.

Buckingham Palace

Op het podium verschenen in de loop van de avond een rist artiesten, comedians en andere persoonlijkheden. Robbie Williams gaf de aftrap van het spetterende, drie uur durende muzikale eerbetoon aan de Queen, op een rotonde voor Buckingham Palace.

Na hem volgde het kruim van de Britse en internationale muziekscene, met sterren als Stevie Wonder, Tom Jones, Kylie Minogue, Annie Lennox, Grace Jones en Elton John. Paul McCartney kwam als laatste aan de beurt.

God Save the Queen

Het publiek keek toe, zwaaide enthousiast met Union Jack-vlaggetjes en zag dat het goed was. Nadat de Queen zelf, vergezeld van haar zoon, prins Charles, op het podium was verschenen, werd het evenement afgesloten met het onvermijdelijke “God Save the Queen” en een indrukwekkend vuurwerk boven Buckingham Palace.

Het diamanten troonjubileum van de 86-jarige Elizabeth II werd de voorbije drie dagen in heel het land gevierd. Het afgelopen weekend moest het hoogtepunt worden van de feestelijkheden voor het zestigste troonjubileum van de Queen.

De koningin startte het feestweekend met een paardenrace in het Zuid-Engelse Epsom. Er was ook een grote parade met minstens duizend boten op de de rivier Theems in Londen. De optocht was de grootste sinds 1662, toen de heerschappij van koning Karel II geëerd werd.

De nu 86-jarige Queen kwam op de troon op 6 februari 1952. In de geschiedenis van de Britse monarchie bleef enkel Victoria, de betovergrootmoeder van Elizabeth, langer aan de macht. (Belga/EE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content