Spaanse kandidate Eurovisiesongfestival ‘gevraagd niet te winnen’

De Spaanse kandidate voor het Eurovisiesongfestival in Bakoe meldt dat de Spaanse staatstelevisie het moeilijk zou hebben indien het land de liedjeswedstrijd zou winnen.

De Spaanse Eurosongkandidate Pastora Soler grapte tegenover ABC Punto Radio dat de Spaanse staatstelevisie TVE had gezegd “alstublieft, win niet”.

Ernstiger voegde ze eraan toe dat een eventuele winst TVE wel zorgen baart. Want dan moet de zender de volgende editie van het Songfestival organiseren “wat enorm veel geld” kost, in tijden van economische crisis. “Ik denk dat het noch voor Spanje noch voor de Spaanse televisie het moment is om de wedstrijd te winnen”, zei de zangeres. “Ik denk dat het onmogelijk zou zijn” te organiseren.

Volgens de Spaanse deelneemster kon Azerbeidzjan dat dit jaar wel want “het is een land met olie, maar wij niet. Wij moeten eerst uit een moeilijke periode komen”. Soler zou graag bij de vijf eersten eindigen, met voorkeur voor plaatsen 2, 3 en 4.

Spanje won de wedstrijd al vier keer, de laatste keer in 1969. Het land neemt automatisch aan de finale deel. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content