Soundtrack van ‘Belgica’ gaat live

Samenwerking Soulwax en Kenji Minogue voor 'Belgica' © Youtube

Het bekende Gentse café Charlatan zal in maart vier avonden lang een podium bieden aan enkele van de bands die Soulwax speciaal voor de soundtrack van Felix van Groeningens Belgica bedacht. The Shitz ontbreken op de affiche, maar onder meer Kenji Minogue en Sepultura-drummer Igor Cavalera tekenen wél present.

Voor wie helemaal verknocht is aan de soundtrack bij de nieuwe prent van Felix van Groeningen is er goed nieuws: binnenkort wordt hij ook live opgevoerd.

Maart is namelijk Belgica-maand in de Charlatan. Verspreid over de maand worden er vier Belgica Live-evenementen gehouden, met optredens van Charlotte Adigéry, Kenji Minogue en andere artiesten die de krachten bundelden met Soulwax voor de filmmuziek van Belgica.

Dit is de volledige lijst:

  • Charlotte (is Charlotte Adigéry, achtergrondzangeres bij Arsenal) + Nid & Sancy: 5 maart
  • Kenji Minogue (als Erasmus ft. Gestapo Knallmuzik): 10 maart
  • The Monstrophonic Six ft. They Live (een rockabillygroep met onder meer Steven Janssens van The Whodads en Jens De Waele van Fifty Foot Combo) + Rebel Rebelgica ft. Double Agent 7: 17 maart
  • Burning Phlegm (met Sepultura-drummer Igor Cavalera en Jan Wygers en Michiel Van Cleuvenbergen van Condor Gruppe) + Biezen: 26 maart

(EK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content