Sound/Check geeft muzikanten tips & tricks over veranderend muzieklandschap

Sound/Check © poppunt

Op zaterdag 21 november vindt de eerste editie van Sound/Check plaats in de Brusselse Ancienne Belgique (AB). Dit evenement, georganiseerd door Poppunt en de AB, is de opvolger van Muzikantendag. Het nieuwe evenement gaat veel breder dan zijn voorganger.

Met het nieuwe concept wordt ingespeeld op het snel veranderende muzieklandschap. “Sound/Check draait niet langer uitsluitend rond het muzikale maar gaat veel breder en betrekt alles wat erbij komt kijken, zoals promotie en de ‘visuals'”, zegt Tessa Joris, woordvoerster van Poppunt. Onder andere Blackbox Revelation, Stuff en Vampire Weekend-producer Justin Gerrish tekenen present. Ook Knack Focus huisfotograaf Charlie de Keersmaecker zal zijn kennis delen met de aanwezigen.

Meer dan goede nummers

Poppunt, het Vlaamse aanspreekpunt voor muzikanten en dj’s, organiseerde in het verleden elf keer Muzikantendag. Maar van dat concept, vooral gericht op muzikantenworkshops, werd afgestapt omdat in het muzieklandschap anno 2015 “goede nummers niet langer volstaan”, zegt Joris. Door de opkomst van nieuwe technologieën in de muziek, alsook de sociale media, is muziek maken tegenwoordig veel toegankelijker geworden. “Maar net daarom is het moeilijker geworden om eruit te springen als band.”

Dus kwamen Poppunt en AB op de proppen met een nieuw concept, Sound/Check, waarmee ze “een staalkaart brengen van het muzieklandschap vandaag, en dieper ingaan op muzikale, creatieve en zakelijke tendensen daarin. En dat in alle genres; van pop of rock tot hiphop of elektronica”, aldus Sound/Check-programmator Wim Thijs van Poppunt.

Blackbox Revelation, Stuff en Lefto zijn enkele van de artiesten die 21 november aanwezig zullen zijn in de AB. Maar dat de focus echter veel breder ligt bewijst de aanwezigheid van grafisch ontwerper Musketon en rockfotograaf Koen Bauters. (Belga/LP)

Tickets kosten 13 euro in voorverkoop. Surf voor meer info naar soundcheck.poppunt.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content