Soulzanger Bobby Smith van The Spinners overleden

Soulman Bobby Smith van The Spinners is op 76-jarige leeftijd overleden. Met ‘I’ll Be Around’ en ‘Could It Be I’m Falling In Love’ scoorde de band grote hits in de jaren ’70.

Bobby Smith, een van de leadzangers van de legendarische The Detroit Spinners -ook The Spinners of Motown Spinners genoemd-, stampte de soulgroep mee uit de grond tijdens de jaren ’50.

In 1961 ging het gezelschap officieel als The (Detroit) Spinners door het leven. Met het nummer ‘That’s What Girls Are Made For’ doken ze voor de eerste keer in de Amerikaanse hitlijsten. Het leverde hen wat later een veelbelovend contract op bij het gerenommeerde Motown label. Toch bleven instant klassiekers uit en werden ze vriendelijk verzocht andere oorden op te zoeken.

Pas enkele jaren later, toen Stevie Wonder het nummer ‘It’s a Shame’ neerpende, raakten ze voorgoed uit de anonimiteit. Dankzij souldiva Aretha Franklin belandden ze bij het label Atlantic Records waar Bobby Smith en zijn soulmates helemaal openbloeiden. Met nummers als ‘I’ll Be Around’ en ‘Could It Be I’m Falling In Love’ groeiden ze uit tot een van de belangrijkste soulbands van de jaren ’70.

Bobby Smith was 76. Hij overleed aan de gevolgen van longkanker. (DB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te latenFout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content