Soulwax cancelt Pukkelpop

© gf

Het nieuwe album van Gentenaars David en stephen Dewaele, ofte Soulwax, geraakt niet op tijd klaar. Daarom worden alle zomerconcerten, waaronder Pukkelpop, geannuleerd. In de plaats werden 15 nieuwe namen bevestigd.

De Belgische band Soulwax van de broers Dewaele geraakt niet tijdig klaar met het nieuwe album en heeft daarom alle zomeroptredens geschrapt.

Een streep door de rekening van onder meer Pukkelpop, waar Soulwax hoog op de affiche stond. Het festival van Kiewit kondigt wel nog nieuwe namen aan, en laat weten dat er nog 5.000 combitickets resten.

Soulwax stond in het verleden al 5 keer op het podium van Pukkelpop, maar moet voor de editie 2013 afhaken omdat de nieuwe productie nog niet klaar is. David en Stephen Dewaele gelasten meteen hun hele zomerprogramma af. Bij Pukkelpop vindt men dat vervelend, maar wordt in ruil een ander blik artiesten opengetrokken. Daaruit verschijnen nieuwe namen als Gojira (Franse metalband), Noisettes, Don Broco, Low en Little Green Cars. Voor een opzwepend feestje mag je ook het concert van de Amerikanen van !!! met stip aanduiden. Zij komen voor een derde keer naar Kiewit.

Verder ook nog Breakbot, Twenty One Pilots, DJ Green Lantern en singersongwriter Lucy Rose. Op basis van de goede recensies, sloot Chokri Mahassine ook contracten af met artiesten als Savages, The Child of Lov, Mikal Cronin, het rocktrio Beware Of Darkness en Canadese Lowell.

Voor 171 euro kan u er nog bij zijn op donderdag, 15, vrijdag 16 en zaterdag 17 augustus. Van deze combitickets resten er nog 5.000 stuks. Wie alleen vrijdag of zaterdag wil gaan, dient hier 89 euro voor neer te tellen. De tickets voor donderdag alleen, zijn op. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content