Soullegende Bobby Womack is dood

Ronnie Wood (R) , hier met Rolling Stone Ronnie Wood, bij zijn inductie in de Rock & Roll Hall of Fame in 2009. © REUTERS

De Amerikaanse soulzanger Bobby Womack is gestorven. Hij sukkelde al een tijd met zijn gezondheid en werd zeventg jaar.

Het nieuws over Womakcs dood werd bevestigd door zijn manager. De precieze oorzaak van zijn dood is niet bekend, maar de website “tmz.com” citeert zijn zus die zegt dat hij in zijn slaap is gestorven.

Womack was zelf de zoon van twee muzikanten en startte zijn carrière dan ook in familieverband, bij de Curtis Womack and the Womack Brothers. De groep brengt eerst gospelliederen, en later -onder de naam The Valentinos- soulgetinte nummers. De doorbraak komt er in 1964, met het nummer “It’s All Over Now”. De versie van de Rolling Stones wordt een wereldhit.

Na de dood van Sam Cooke valt de groep uit elkaar. Bobby Womack start een solocarriere en werkt samen met heel wat sterren, zoals Aretha Franklin en Janis Joplin.

Womack heeft zelf hits met “If You Think You’re Lonely Now”, “Lookin’ For a Love”, “That’s The Way I Feel About Cha” en “Woman’s Gotta Have It”. In 2009 wordt hij in de Rock and Roll Hall of Fame opgenomen.

Bobby Womack sukkelde wel al lang met zijn gezondheid. In de jaren tachtig was hij verslaafd aan drugs. Nadien kreeg hij nog diabetes, darmkanker en vertoonde tekenen van Alzheimer. (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content