Sonic City strikt ook The Black Angels en James Holden

© Koen Keppens

Sonic City is zes namen rijker. Op aanraden van curator Geoff Barrow, de drijvende kracht achter Portishead, komen ook onder andere James Holden en The Black Angels naar het Kortrijkse muziekfestival.

Het alternatieve festival Sonic City had al op vraag van Geoff Barrow onder meer Savages op de affiche. Daarbij komt nu ook de invloedrijke Britse electronicawizard James Holden en de psychedelische rockers van The Black Angels, onlangs nog op Rock Werchter.

Verder ook gitzwarte electronica slash noise van Pharmakon, het Berlijnse trio Camera, de powerpopband Father Murphy en MXLX, het eenmansproject van Matt Loveridge. Een aardige muzikale meltingpot dus.

Geoff Barrow, producer en instrumentalist van het Britse triphopcollectief Portishead, is dit jaar de curator met dienst. Hij beveelde al eerder de dames van het postpunkcollectief Savages, de experimentele metalband OM en Dirty Beaches rond sound-engineer Alex Zhang aan. Ook Vex Ruffin, Forest Swords, Thought Forms, ZZZ’s, The Haxan Cloak en Adult hadden al bevestigd.

Barrow zelf is ook aan zet. Hij zakt af met zijn nevenproject BEAK> dat krautrock koppelt aan dub, met een flinke scheut geluidseffecten.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Sonic City vindt plaats op 30 november en 1 december in De Kreun. Voor een weekendticket betaal je 40 euro. (DB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content