Sonic City stelt electronicavirtuoos James Holden aan als curator

James Holden © FB

Goed nieuws voor de electronica-fijnproevers: de Britse sounddesigner James Holden is de curator van de eerstvolgende editie van Sonic City, het alternatieve muziekfeestje in De Kreun, Kortrijk.

Vorig jaar werd hij door de toenmalige curator, Portishead-brein Geoff Barrow, naar Sonic City gehaald, nu mag James Holden zelf de line-up van het Kortrijkse festival verzorgen. Net als zijn voorgangers Millionaire, Dälek, Deerhoof, Liars, SUUNS en Barrow krijgt de Britse electronicawizard volledig carte blanche om alle gaatjes van het programma in te vullen. Dat is uitstekend nieuws voor de alternatieve muziekliefhebber.

James Holden is een sounddesigner buiten categorie. Dat bewees hij onlangs nog op de tweede Pukkelpopdag waar hij zijn publiek hypnotiseerde met minutieus knoppenwerk, heerlijke soundscapes, atmosferische live drums en elektronische spielereien. In 2006 verscheen zijn invloedrijk debuutalbum ‘The Idiots Are Winning’ op zijn Border Community-label. Zeven jaar later kwam opvolger The Inheritors’ uit.

U kunt hem in het najaar opnieuw aan het werk zien in Kortrijk. Volgende week worden zijn eerste gasten bekendgemaakt.

Sonic City vindt dit jaar plaats op 22 en 23 november in De Kreun. Een weekendticket kost 50 euro. De vroege vogels betalen 45 euro. Snel zijn is de boodschap.(DB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content