Sonic City 2014: “Je staat heel dicht bij de artiesten” (Elisah Vandaele, De Kreun)

Neneh Cherry © gf

De laatste namen van het Sonic City festival zijn bekend: Nathan Fake, Pional, Luke Abbott, Koreless en RocketNumberNine. “Met het lijstje van curator James Holden konden we meteen aan de slag”, aldus Elisah Vandaele van De Kreun in Kortrijk.

Elisah Vandaele, persverantwoordelijke van De Kreun, belooft dat ook de zevende editie van het tweedaagse festival een knaller wordt. “We hebben een aantal mooie namen kunnen strikken, zoals Neneh Cherry en Gold Panda. Daarnaast zijn er een hoop leuke up-and-coming artiesten die het beste van zichzelf zullen geven.”

“Het concept blijft hetzelfde, een gezellig en exclusief nichefestival. Het is indoor dus de capaciteit is beperkt tot 600 personen. Onder het motto ‘You got to see it all’, gebruiken we slechts een podium. Omdat het festival zo klein is, ben je altijd heel dicht bij de artiesten. De kans dat iemand uit de line-up naast jou een burger staat te bestellen, is dan ook groter dan op pakweg Pukkelpop. Die bijna huiselijke sfeer vind ik zeer fijn.”

Line-up niet in eigen handen

Wat Sonic City uniek maakt, is dat de een curator kiest wie er op het podium staat. “Dit jaar is dat James Holden, een grote naam in de Elektronicawereld. Hij weet perfect wat hij wil en heeft een zeer eclectische muzieksmaak dus zagen we dat helemaal goed komen. Aangezien hij vorig jaar zelf op Sonic City speelde, weet hij wat er juist verwacht wordt.”

Dat de line-up aan iemand anders overlaten een risico is, ontkent ze niet. “Zoiets kan tegenvallen, maar ook dit jaar is het ons toch weer aardig gelukt. James gaf ons een lijst met namen waar we meteen mee aan de slag konden, zowel grote namen als kleinere acts uit de niche. Het hangt uiteindelijk allemaal af van de tourschema’s. Sommige acts op Holdens wishlist waren jammer genoeg niet op tour, dus dan wordt het een beetje puzzelen.”

70+

Elisah kijkt hard uit naar Zombie Zombie. “Dat wordt een zot psychedelisch feestje. Ik ben ook heel benieuwd naar Silver Apples. Die man is stokoud en komt helemaal van Amerika. Hij is al sinds de jaren zestig bezig met muziek maken, is negen jaar geleden zijn kompaan verloren maar blijft gewoon doorgaan. Op een of andere manier eindigt er zo goed als elke Sonic City-editie een 70+er op het podium. Dit jaar is dat Simeon van Silver Apples, vorig jaar was dat Hann Bennink. Ik vind dat er iets magisch gebeurt in de zaal als een oude rot aan knoppen begint te draaien, en analoge synths meebrengt. Ik vind dat fantastisch.”

Op het podium zie je onder andere Neneh Cherry, Gold Panda, Silver Apples en Dean Blunt. Curator van dienst is James Holden. Het festival vindt plaats op 22 en 23 november in De Kreun in Kortrijk. De dagticketverkoop start vandaag/23 september. Meer info. (WH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content