Sofie Lemaire (nog) niet vervangen bij Studio Brussel

Jongerenzender Studio Brussel gaat voorlopig niet op zoek naar een vervanger voor Sofie Lemaire. De radioquiz ‘Spelen met Sofie’ is volledig afgevoerd en vervangen door muziek.

Studio Brussel gaat op korte termijn geen vervanger lanceren voor de middagquiz ‘Spelen met Sofie’. Presentatrice Sofie Lemaire ruilde vorige week onverwacht de VRT voor productiehuis Woestijnvis. De radiozender wil de tijd nemen om te bedenken hoe het nu verder moet.

Nieuw concept

Bij de openbare omroep heerst nog steeds verbazing over de carrièreswitch van Lemaire. ‘Ze had aangegeven vooral radio te willen maken bij ons’, zegt woordvoerder Björn Verdoodt. ‘Nu vertrekt ze naar Woestijnvis om er aan tv-programma’s te werken.’

Sofie Lemaire nam bij Studio Brussel het middagblok, van 12 tot 13 uur, voor haar rekening met de quiz ‘Spelen met Sofie’. De zender besloot na haar vertrek om het programma volledig af te voeren en niet op zoek te gaan naar een nieuwe presentatrice.

Maandag werd bij de jongerenzender overlegd over de verdere invulling van het tijdslot. Maar een oplossing is er nog niet. ‘We gaan nog een tijdje muziek draaien van 12 tot 13u’, zegt Verdoodt na afloop. ‘We nemen de ruimte om een volledig nieuw concept uit te werken.’ (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content