Sofia Coppola gaat ‘The Little Mermaid’ regisseren

Sofia Coppola onderhandelt met Universal Pictures en Working Title om het sprookje van Hans Christian Anderson te regisseren. ‘The Little Mermaid’ zal een live-action film worden.

Sofia, dochter van Francis Ford, Coppola kiest hiermee voor een kinderlijker thema dan wat ze in haar vorig werk behandelde. Zo regisseerde ze ‘The Virgin Suicides’, ‘Lost in Translation’ en vorig jaar nog ‘The Bling Ring’. Joe Wright zou ‘The Little Mermaid’ regisseren, maar omdat hij nu bezig is met ‘Pan’, een live-action film over Peter Pan, heeft hij geen tijd meer voor de zeemeermin. Volgens Deadline wil Universal Pictures snel starten met de opnames van de film.

Het eerste scenario van Abi Morgan behoudt het einde van het oorspronkelijke verhaal van Hans Christian Anderson. The Little Mermaid offert daarin haar leven op voor ware liefde. Of Coppola dit einde behoudt, is nog maar de vraag. Haar vroeger werk doet alleszins vermoeden van wel. Nu houdt Caroline Thompson zich bezig met het scenario. Zij werkte regelmatig samen met regisseur Tim Burton. Zo schreef ze het scenario van ‘Edward Scissorhands’, ‘Corpse Bride’ en ‘The Nightmare Before Christmas’. (FL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content