Sofia Coppola en Willem Dafoe in jury Cannes

© Reuters

Jane Campion, de juryvoorzitter van Cannes, krijgt gezelschap van onder meer regisseurs Sofia Coppola, Gael Garcia Bernal en Nicolas Winding Refn, acteur Willem Dafoe en ex-Bond Girl Carole Bouquet.

Dat regisseur Jane Campion de juryvoorzitter van Cannes zal zijn, wisten we al. Maar nu heeft het filmfestival ook de andere juryleden bekend gemaakt. Onder andere regisseur Sofia Coppola en acteur Willem Dafoe zullen de geselecteerde films beoordelen.

Geruchten deden al de ronde dat regisseur Sofia Coppola in de jury van het filmfestival van Cannes zou plaatsnemen, dat is nu ook officieel bevestigd. Samen met acteur Willem Dafoe, die we kennen van ‘Platoon’, ‘The English Patient’ en als de slechte Green Goblin in ‘Spiderman’, vertegenwoordigt ze Amerika.

Bondgirl in jury

De juryleden komen vanuit de hele wereld. De Franse Carole Bouquet, die een César kreeg voor haar rol in ‘Trop belle pour toi’, maar internationaal bekend raakte als de Bondgirl uit ‘For your Eyes Only’, en de Deen Nicolas Winding Refn zijn de Europese leden van de jury. Refn zette zichzelf met zijn eerste film ‘Pusher’ meteen op de internationale kaart. Hij ontving in 2011 in Cannes de award voor beste regie voor ‘Drive’, met Ryan Gosling in de hoofdrol.

Daarnaast zetelen ook de Iraanse actrice Leila Hatami, die internationaal bekend werd door haar rol in ‘A Seperation’ en Jeon Do-yeon, de eerste Zuid-Koreaanse actrice ooit die de award kreeg voor beste actrice in Cannes voor haar rol in ‘Secret Sunshine’. Mexicaanse acteur en regisseur Gael Garcia Bernal en Chinese regisseur Jia Zhangke hebben ook een plaatsje in de jury. Zhangke kreeg vorig jaar nog de award voor beste scenario in Cannes voor ‘ A Touch of Sin’.

Jane Campion is de voorzitster van de jury. Zij reikt zaterdag 24 mei samen met de juryleden de awards uit op het festival van Cannes. Een dag later maakt de jury bekend wie de felbegeerde Palme d’or in ontvangst mag nemen. (FL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content