Smith Westerns zeggen sorry

Smith Westerns, de groep die in de Chateau speelde toen de tent naar beneden kwam, heeft zich op Twitter verontschuldigd voor een eerdere boze reactie op de microblogsite.

Toen het dak van de Chateau op Pukkelpop instorte, speelde Smith Westerns net het eerste nummer van hun set. Daarbij landde een brokstuk gevaarlijk dicht bij hun gitarist. Frontman Cullen Omori uitte zijn frustratie op de Twitterpagina van de band:


Stage collapsed max almost got crushed by the tress. I hope pukkelpop has insurance bc all our shit is broke.”


Meteen daarna postte hij volgende tweet: Praying no one got hurt. Wtf” Intussen verwijderde Omori zijn eerste, verhitte reactie en plaatste volgend, verontschuldigend bericht op Twitter: “Apologize to anyone who mistook tweet. Wrote direclty after running off stage. Just found out the extent of damage. All of prays go out to those hurt.”


Later gaf de frontman een uitgebreid statement: “We hadden net ons eerste nummer gespeeld op Pukkelpop toen het podium/de tent begon te beven. We dachten dat het een voorbijgaande storm was. Ik maakte een opmerking over Cheap Trick (die band maakte vorige maand een gelijkaardige situatie mee tijdens een optreden op een Canadees festival; nvdr.) en we wilden voortspelen toen onze tourmanager me toeriep dat ik van het podium moest rennen.


Net op dat moment viel een brokstuk zo’n dertig centimeter voor de voeten van onze gitarist Max. Toen dachten we nog dat enkel het podium het begeven had, niet de hele tent. Doorheen de chaos was het moeilijk vast te stellen wat er precies gebeurd was. Nadat reddingteams binnenvielen werd duidelijk dat er zwaargewonden waren en meerdere doden. Onze gedachten gaan uit naar de families die iemand verloren hebben in deze tragedie.”Ook andere groepen die vandaag op Pukkelpop speelden, of zouden gespeeld hebben, trokken naar Twitter of Facebook om hun medeleven te betuigen. Miles Kane, die op dat moment in de Club stond, liet weten: “Stay safe people at #pukkelpop“.


De jonge DJ en producer Skrillex trad op in de Boilerroom, waar veel festivalgangers probeerden te schuilen voor het noodweer, stelde zijn fans gerust op Twitter: “All my friends, @the_roadhog and I are okay… But my heart goes to the lives lost today at Pukkelpop.”


Headliner op de Main Stage Foo Fighters zag haar optreden afgelast door de gebeurtenissen. Uit respect voor de slachtoffers besliste de organisatie alle shows donderdagavond stop te zetten. De band plaatste volgende reactie op hun Twitterpagina: “Our hearts go out to everyone affected by the tragic events at Pukkelpop“.

Skin, de frontvrouw van Skunk Anansie, postte een heel persoonlijk bericht op de Facebookpagina van de groep: “Nog steeds op het Pukkelpopfestival nadat een brandend hete, zonnige dag veranderde in een mini orkaan die het podium bereikte tijdens onze set. Een toren viel neer op onze vrachtwagen en in het midden van ons optreden moesten we rennen voor ons leven toen hagel en wind het podium aan flarden reten.

We konden niet voortspelen, dit was het engste moment dat ik meemaakte in de twintig jaar dat ik optreed. Het gerucht gaat dat vijf mensen gestorven zijn, mijn hart gaat uit naar hun families. Zeer droevig.”


(TS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content