‘Smells Like Teen Spirit’ is het ultieme nummer van de jaren ’90

De grungeklassieker ‘Smells Like Teen Spirit’ van Nirvana eindigde op 1 in ‘De 99 van de jaren 90’, de lijst met de beste nummers van de nineties volgens de StuBru-luisteraars.

Een grote verrassing is het niet: ‘Smells Like Teen Spirit’ van Nirvana is het beste nummer van de jaren ’90. Dat blijkt uit ‘De 99 van de jaren ’90’, de lijst met het allerbeste uit de nineties volgens de Studio Brussel-luisteraars.

De grungeklassieker uit het legendarische album ‘Nevermind’ eindigde op nummer 1, en schoof zo een plaats op in vergelijking met de lijst van vorig jaar. ‘Under The Bridge’ van Red Hot Chili Peppers en ‘Sabotage’ van Beastie Boys vervolledigen de topdrie. De meebruller ‘Killing In The Name Rage’ van Rage Against The Machine, vorig jaar nog op het hoogste schavot, zakt drie plaatsen en valt net naast het podium.

De toptien telt dit jaar twee Belgische bands. dEUS staat met ‘Suds And Soda’ op de achtste plaats, ‘Help’ van metalband Channel Zero strandt op de tiende plek.

Vijf dagen lang draaide Studio Brussel de klok terug naar jaren van de Buffalo’s, discman’s, flippo’s, Nokia 5110 en gele briefkaarten. De luisteraars konden een week lang plaatjes aanvragen die achteraf in een lijst werden gegoten. ‘De 99 van de jaren ’90’-radiomarathon was het sluitstuk van de nineties-week. Dit zijn de 10 beste nummers volgens de StuBru-luisteraars:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

1. Smells Like Teen Spirit Nirvana
2. Under The Bridge Red Hot Chili Peppers
3. Sabotage Beastie Boys
4. Killing In The Name Rage Against The Machine
5. Unfinished Sympathy Massive Attack & Shara Nelson
6. Black Pearl Jam
7. Sad But True Metallica
8. Suds And Soda dEUS
9. Self Esteem The Offspring
10. Help Channel Zero

(DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content