‘Slow TV’ van Sigur Rós: unieke roadtrip door IJsland in 24 uur

© /

Onder de noemer ‘Slow TV’ doorkruiste Sigur Rós per vierwieler de magistrale landschappen van IJsland, op bezwerende muziek gebaseerd op hun nieuwe nummer ‘Óveður’. Ook de moeite: de nieuwe videoclip voor ‘Óveður’.

– Update –

Fans waren dinsdag de hele dag getuige: de mysterieuze countdown die het IJslandse trio maandag activeerde, leidde niet tot de onthulling van een nieuw album of een nieuwe tournee. Maar tot de kick-off van een merkwaardig mini-project: een lange, 24 uur durende autotrip door IJsland. Met behulp van een satelliet op het dak werden zo ’s lands meest magische locaties geregistreerd. De auto schuimde – in tegenwijzerzin – de kustlijn af en doorkruiste de talrijke desolate, weidse en veelal onbewoonde maar schitterende landschappen, inclusief ’s gletsjer(meren), ijsbergen, zwarte zandvlaktes en andere stukjes schitterende natuur.

En dat allemaal de klok rond en op de tonen van een bezwerende soundtrack op basis van elementen uit hun nieuwe song Óveður (en gegenereerd door de muzieksoftware Bronze).

Op het einde van de rit had de vierwieler 1332 kilometer extra op de teller. Onder de noemer ‘Slow TV’ werd het evenement live gestreamd op de IJslandse televisie en was het wereldwijd te volgen via YouTube.

‘In een tijdperk van snelle bevrediging en waarin alles aan een hoog tempo voorbijraast, willen we met dit project net het tegenovergestelde doen’, vertelde frontman Jonsi. ‘Slow TV is de antipool van de wereld waarin we leven. Alles loopt real time en heel langzaam.’

Het project van Sigur Rós vond niet toevallig plaats op de langste dag van het jaar (waarop het de klok rond licht is). Fans van het trio met een zwak voor een overweldigende natuur, sloegen zo twee vliegen in een klap.

Het project liep dinsdagavond op zijn einde, de video werd offline gehaald. Maar Sigur Rós heeft intussen een andere nouveauté in de aanbieding: een fonkelnieuwe videoclip voor hun nieuwe song Óveður. Ook de moeite. (DB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content