Sir Yes Sir gaat Nederlands

Sir Yes Sir doet het in het Nederlands, met dank aan het jonge schrijftalent Jessica Van Opstal die de Sir Yes Sir songwriterswedstrijd won. De Antwerpse band rond Tijs Delbeke speelde ‘Dagdromer’ tijdens de nocture van de Boekenbeurs.

Sir Yes Sir goes Dutch, met dank aan het jonge schrijftalent Jessica Van Opstal die met ‘Dagdromer’ de Sir Yes Sir songwriterswedstrijd won, naar aanleiding van de Boekenbeurs. De Antwerpse band rond Tijs Delbeke speelde het nummer tijdens de nocture.

Red Bull en Boek.be, organisator van de Boekenbeurs, waren voor het derde jaar op rij op zoek naar creatieve pennen voor een Nederlandstalige songtekst voor een Belgische band. Na Mintzkov en Amatorski was dit jaar ‘Sir Yes Sir’ de centrale gast.

De jury, bestaande uit StuBru-presentatrice Kirsten Lemaire, schrijfster Saskia De Coster en Karel Degraeve (Humo), was unaniem in haar keuze voor de tekst van de 25-jarige Jessica, afkomstig uit Rotselaar. Ook frontman Tijs Delbeke zag dat het goed was: ”Dagdromer’ is een tekst met veel verbeelding, abstract maar toch visueel, gelaagd maar herkenbaar. Zonder meer was het de sterkste inzending en de tekst waar we ritmisch het meest mee konden aanvangen.’

‘Schrijven met een doel is altijd leuker dan ‘zomaar’ schrijven, maar een songtekst had ik nog nooit neergepend. Ik vond het eindresultaat, de uiteindelijke songtekst, dan ook heel goed meevallen’, aldus laureate Jessica. ‘Ik heb geprobeerd in woorden te omschrijven hoe vluchtig een gesprek of een ruzie kan zijn, en wat er in je hoofd gebeurt nadien, met als inspiratie een gesprek dat je voert met iemand die gestorven is. Vandaar de woorden ‘praat tegen steen’. Al zijn er verschillende interpretaties mogelijk.’

De song is vanaf eind november twee maanden online te koop via iTunes. De opbrengst gaat integraal naar Vredeseilanden. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content