Sir Yes Sir brengt debuutplaat uit bij EMI

De Antwerpse band Sir Yes Sir heeft een platencontract getekend bij EMI. De eerste langspeler van de groep rond Tijs Delbeke komt binnen het jaar uit.

Sir Yes Sir bracht vorig jaar zijn titelloze debuut-EP uit. Die release overtuigde EMI om de Antwerpse band een platencontract aan te bieden. Volgens SYS-bezieler Tijs Delbeke houdt de platendeal het opnemen van een langspeler in met een optie op een tweede.

EMI
Alhoewel EMI al enkele jaren kampt met financiële problemen is Delbeke ervan overtuigd dat zijn band de juiste keuze gemaakt heeft. “We hadden ook gesprekken met Sony, Universal en PIAS maar met EMI hadden we de beste klik. De mensen bij EMI verzekerden ons dat we alle artistieke vrijheid krijgen. Ze lieten ook duidelijk merken dat ze grote fans zijn van onze debuut-EP”, aldus Delbeke.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Tijs Delbeke is onder andere bekend voor zijn werk met Dez Mona en Tom Pintens. De multi-instrumentalist tourde eerder ook al met dEUS.

Langspeler
Delbeke hoopt dat de debuutplaat van zijn band dit najaar nog verschijnt. Indien dit niet lukt, komt de langspeler ten laatste in het voorjaar van 2013 in de winkels. Momenteel is de groep volop bezig aan het opnemen van nieuw materiaal. (BW) Beluister de EP ‘Sir Yes Sir’ op vi.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content