Singles top 5 #15

Lijstduwer van de week is Sebastien Tellier, die z’n Gainsbourgfixatie aan de haak hangt en dan maar een op Michel Polnareff en Claude François gesneden discojasje aantrekt. Ontdek de hotste singles van de week.

Ty Segall & White Fence – I Am Not A Game Weinigen die zo creatief omspringen met zelfopgelegde beperkingen als garagerockhelden Ty Segall en White Fence, nu in één voordeelpakket. Knipogen naar The Byrds en The Kinks à volonté!


Dirty Projectors – Gun Has No Trigger Verrassend sobere single van de pop-avant-gardisten uit Brooklyn, waarin een droge hiphopbeat als krijtbord dient voor kringelende stemarrangementen. Opgepast, verslavend!

oOoOO – NoWayBack (ft. Butterclock) De grens tussen witch house en nouveau r&b wordt steeds troebeler, de releases van San Francisco’s finest oOoOO steeds toegankelijker. Uit de kakelverse ep Our Loving Is Hurting Us.

Sebastien Tellier – Cochon Ville Lijstduwer van de week is Sebastien Tellier, die z’n Gainsbourgfixatie aan de haak hangt en dan maar een op Michel Polnareff en Claude François gesneden discojasje aantrekt.

Haim – Forever Een van de sensaties op SXSW: Fleetwood Mac-riffs, oprispingen wereldmuziek genre Peter Gabriel, samenzang en pruttelsynths. Zei daar iemand ‘de vrouwelijke Yeasayer’?

Klik hier om het nummer te beluisteren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content