Sinead O’Connor haalt scherp uit naar Miley Cyrus

© Twitter

‘De muziekindustrie geeft geen bal om je, laat je dus zo niet uitbuiten’, schrijft de Ierse zangeres in een open brief aan de twerkende Cyrus. De brief komt er nadat Miley in Rolling Stone vertelde dat de provocatieve ‘Wrecking Ball’-video geïnspireerd was op Sinead O’Connors ‘Nothing Compares 2 U’.

‘Mijn clip voor Wrecking Ball is de moderne versie van de video van Sinead O’Connor. Ik wilde er tegelijk stoer en mooi uitzien, iets wat O’Connor ook deed met haar korte haren’, aldus Cyrus in het Amerikaanse magazine Rolling Stone. ‘Ik denk dat het een iconische muziekclip wordt, die niemand zal vergeten. En wanneer een artiest over 30 jaar een video wil draaien, dat hij dan zegt: ‘Herinner je je die clip van Miley Cyrus? Wel dat gaan we doen.”

‘Je laat je prostitueren’

Dit interview en het feit dat Miley Cyrus vooral al twerkend en tong-uitstekend wordt gespot, zette Sinead O’Connor ertoe aan om te reageren in een brief op haar eigen website. ‘Ik ben erg bezorgd om je. De mensen rondom jou hebben je doen geloven dat het cool is om je naakt te vertonen in een videoclip.’ In de betreffende video is de 20-jarige popster te zien wanneer ze poedelnaakt (behalve een paar boots) op een sloopkogel kronkelt en een sloophamer aflikt.

‘Als je jezelf laat uitbuiten, zal dat op lange termijn alleen maar slechte gevolgen hebben. Met dit gedrag stuur je de boodschap de wereld is dat je sex appeal belangrijker is dan je talent. En dat is allesbehalve de waarheid’, gaat O’Connor verder. Maar de Ierse is ook blij dat Cyrus haar als een rolmodel ziet, want ‘dan zal je luisteren naar mijn goeie raad’.

Maar ook de muziekbusiness moet het ontgelden in de brief van O’Connor. ‘De muziekindustrie geeft geen bal om je, of om iemand anders. Ze ‘prostitueren’ je en ze laten je denken dat jij met het idee bent gekomen. En wanneer jij dan in rehab belandt, zullen zij profiteren van alle winsten die jij hebt verzameld voor hen.’

Amanda Bynes

Maar Miley lijkt geen aandacht te schenken aan deze brief. Beter nog, ze antwoordde met een tweetbericht waarin ze Sinead O’Connor vergelijkt met de verguisde actrice Amanda Bynes. Het tienersterretje haalde de laatste maanden het nieuws met haar ‘kwalijke’ mentale gezondheid. Ook bij Sinead O’Connor liep het de laatste maanden en jaren niet van een leien dakje, ze kondigde zelfs via de sociale media aan zelfmoord te willen plegen.

De tweet van Miley Cyrus schoot in het verkeerde keelgat van de ‘Nothing Compares 2 U’-zangeres. Ze postte een tweede reactie op haar website. ‘Heb je enig idee hoe stom en gevaarlijk het is te lachen met mensen die lijden aan een psychische ziekte. Verwijder de tweet onmiddellijk of mijn advocaten zullen je contacteren. Waarop Cyrus laconiek reageerde via Twitter: ‘Ik heb geen tijd om je een open brief te schrijven, ik moeten deze week optreden. Dus als je wilt afspreken, laat me dat maar weten in je volgende brief.’ (AB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content