Sia regisseert film en documentaire over eigen leven

Sia © REUTERS

Na de bekroonde videoclip voor ‘Chandelier’ kreeg de Australische zangeres Sia de smaak van het regisseren te pakken. Ze kondigde aan dat ze een script geschreven heeft en dat er een documentaire over haar eigen leven in de pijplijn zit.

Sia kruipt in de regisseurszetel. ‘Eerst schaamde ik me te hard om een film te regisseren. Ik was bang dat mensen zouden denken dat het een ijdel projectje van een zangeres is,’ vertelde Sia op de rode loper van Venetië over haar filmproject ‘Sister’. De hoofdrol is alvast gecast en wordt toevertrouwd aan haar vaste danseres Maddie Ziegler.

Naast een langspeelfilm werkt de zangeres ook aan een documentaire die voorlopig de werktitel The Untitled Sia Documentary Project kreeg. Voor dit project werkt ze samen met haar echtgenoot Erik Anders Lang.

Tot nu toe bleef de zangeres vaak in de schaduwen en verdedigde ze haar privacy met hand en tand. Ze verbergt vaak haar gezicht tijdens optredens en interviews en is spaarzaam met publieke uitjes. Aan de hand van haar lyrics geeft ze wel inkijk in haar persoonlijke angsten en problemen. Dankzij haar muziek kan ze afrekenen met depressies en verslavingen uit het verleden.

Welke kant van het leven van Sia belicht zal worden, is nog niet duidelijk. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content