Sex Pistols passen voor openingceremonie Olympische Spelen

De legendarische Sex Pistols gaan niet in op een uitnodiging van de organisatoren van de Olympische Spelen om een gecensureerde versie van ‘Pretty Vacant’ te brengen.

De legendarische Britse punkband Sex Pistols hebben vriendelijk bedankt om op te treden tijdens de openingceremonie van de Olympische Spelen in Londen. De organisatoren wilden immers Pretty Vacant’, één van hun beroemdste songs, censureren. Dat was niet naar de zin van frontman John Lydon, alias Johnny Rotten.

‘Pretty Vacant’

De Pistols werden door de Olympische organisatoren gevraagd om hun song ‘Pretty Vacant’ uit te voeren. Enig probleem: Lydon moest het woord “vacant” skippen vanwege de provocerende klemtoon op de laatste lettergreep. Die klinkt als het niet mis te verstane ‘cunt’. Trop is te veel moet de 56-jarige zanger gedacht hebben. Zijn antwoord aan de organisatoren was proper vertaald ‘Ver…d niet. Heb het niet nodig, wil het niet.’

‘God Save The Queen’

De punkers lieten eerder weten dat ze ‘God Save The Queen’ opnieuw willen uitbrengen. De legendarische protestsong kwam in 1977 uit toen koningin Elizabeth II 25 jaar op de troon zat. Het nummer strandde toen op nummer twee in de Britse hitlijst. Maar volgens Universal was het op dat moment, 35 jaar geleden, het bestverkochte nummer.

Het platenlabel claimt dat de samenstellers van de hitlijst destijds gesjoemeld hebben met de uitslag uit respect voor de koningin. Nu willen ze ‘God Save The Queen’ op 1 krijgen tijdens de viering van het diamanten jubileum van Elizabeth II. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content