Seasick Steve (donderdag 16:15, Main Stage)

Een minderjarig meisje opvrijen en John Paul Jones er voor spek en bonen laten bij staan: Seasick Steve flirt met de arm der wet.


WHAT’S THE FUZZ?

Het kan verkeren. Een jaar of vier geleden was Steve Wold nog zonder pardon staande gehouden aan de ingang van het festivalterrein – ‘Sorry sir, no hobo’s allowed’ – vandaag stond hij zowaar op de Main Stage zonder dat de security ook maar één vinger naar hem uitstak. Meer nog: de instussen als Seasick Steve bekendstaande blues man had niemand minder dan John Paul Jones meegebracht. Jazeker: dé John Paul Jones, die van Led Zeppelin dus, en in mindere mate ook van Them Crooked Vultures. Samen met die John Paul Jones en een drummer die voor één keer écht de vergelijking met Animal van The Muppet Show kon doostaan, kwam de 71-jarige Amerikaan zijn nieuwe plaat voorstellen: You Can’t Teach An Old Dog New Tricks.

Toch niet beter de toog opgezocht?

Dat Zeezieke Steve zichzelf allang geen nieuwe tricks meer heeft aangeleerd: het is er op ’s mans platen helaas aan te horen, en ze beroeren ons dan ook nog nauwelijks. Live blijft zijn kinderlijke enthousiasme gelukkig wél aanstekelijk, zelfs voor de niet-gerontofiele weirdo’s onder ons, al dwaalden onze gedachten tijdens sommige van zijn blues jams evengoed naar de dichtsbijzijnde tapkast af. Fijne bonus was wel dat John Paul Jones naast zijn basgitaar ook al eens een mandoline bovenhaalde: een extra muzikale dimensie die de eerder monotone en repetitieve songs van Seasick Steve best konden verdragen.

Het YouTubemoment?

Seasick Steve vreest god noch gebod. Als de versterker van John Paul Jones plots alleen nog ruis uitbraakt, heeft-ie z’n plaagstoot al meteen in z’n mouw steken: ‘Your amplifier is too good. You need a broken one, like mine.’ Ook gedenkwaardig: Zeezieke Steve die na amper drie nummers de front stage in duikt, een hoogst minderjarig meisje uit het publiek licht en ermee onder het podium verdwijnt. John Paul Jones stond erbij en keek ernaar. Minutenlang. Tot Seasick Steve weer ten tonele verscheen, mét het meisje, om hoogstpersoonlijk Walkin’ Man voor haar te zingen. 71 is die vetzak. Er zijn er al voor minder in de bak gedraaid!

(V.B.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content