School is Cool doet het op een dak in Gent

© Koen Keppens

De tweede Red Bull Rooftops pakt uit met een eenmalig dakconcert van de Belgische rockband School Is Cool op een geheime locatie in de Arteveldestad.

Na de showcase van Triggerfinger op het dak van het MAS, vorig jaar eind mei in Antwerpen, vindt op donderdag 27 september de tweede editie van de Red Bull Rooftops plaats. Gastheer van dienst is School is Cool, die met het album ‘Entropology’ veel lof oogst.

De jonge Belgische band geeft om 17 uur een concert van 50 minuten op het dak van een gebouw, ‘ergens’ in Gent. De exacte locatie wordt pas een half uur voor de aanvang van het concert op Studio Brussel bekendgemaakt.

In tegenstelling tot vorig jaar is het dak om veiligheidsredenen deze keer niet toegankelijk voor het grote publiek: slechts een handvol gelukkigen kan via een wedstrijd op Studio Brussel alsnog plaats nemen op het dak.

Naast de Rooftops is Red Bull in de Belgische muzieksector ook actief met de Bedroom Jam – een muziekwedstrijd voor beginnende pop- en rockbands -, en de Soundclash – een muzikale battle tussen twee groepen op twee podia over vier ronden. (DB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content