Schenk je oude rockinstrument aan Burundi

Rock Bujumbura wil de muzikale droom van jongeren in Centraal-Afrika helpen waarmaken en organiseert een inzamelactie van rockinstrumenten tijdens concerten in de Brusselse AB en de Gentse Democrazy.

Haal je oude rockinstrumenten die al jaren op zolder liggen van onder het stof en geef het een tweede leven in Burundi. Rock Bujumbura, een Belgisch cultureel ontwikkelingsproject, wil samen met de Ancienne Belgique, Kunstencentrum Vooruit, Poppunt en Democrazy de muzikale droom van jongeren in Centraal-Afrika helpen waarmaken: het oprichten van een eigen rockband. Want zonder instrumenten geen muziek en zonder muziek geen Burundese muziekscène.

Rock Bujumbura zet zich in om Burundese jongeren na jaren van conflict terug samen te brengen. Het sleutelwoord hierbij is muziek. De organisatie bouwde al repetitieruimtes, zorgt er voor muziekonderwijs en organiseert er optredens. Nu doet het beroep op jouw oude gitaar, keyboard of versterker om lokale jongerenorganisaties te steunen.

Inzamelmomenten worden georganiseerd tijdens de Muzikantendag van Poppunt (op 19 november in de AB) en tijdens de optredens van Noel Gallagher (1 december, AB), Customs (11 december, Vooruit) en Ernest Ranglin (27 november, Vooruit). De concertzalen geven als bedanking een gratis ticket voor het concert of gratis drankbonnen in ruil. En je bent je instrument nooit echt kwijt, want met een code kun je de trip van je drumstel of basgitaar van nabij opvolgen. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content