Scala’s versie Smells Like Teen Spirit gebruikt in documentaire over Kurt Cobain

© Reuters

De intimistische cover die het Aarschotse meisjeskoor Scala maakte van het Nirvana-nummer “Smells Like Teen Spirit” zal te horen zijn in “Montage of Heck” van regisseur Brett Morgen, de eerste documentaire over de legendarische Nirvana-zanger Kurt Cobain waaraan diens familie meewerkt.

Dat meldt Steven Kolacny, die samen met zijn broer Stijn, Scala muzikaal leidt.

“De entourage en familie van Kurt Cobain nam contact met ons op via zijn dochter Frances Bean met de vraag of onze cover van het nummer mocht gebruikt worden in de eerste documentaire over de zanger waaraan de familie meewerkt en die begin januari op de Amerikaanse televisie te zien zal zijn”, aldus Steven Kolacny. Voor deze documentaire werden familiearchieven ontsloten waardoor heel wat nooit eerder materiaal te zien zal zijn.

Als regisseuse trok Frances Bean, zelf visueel kunstenaar en producer van de documentaire, Brett Morgan aan die al heel wat op zijn palmares heeft. “Hij was al Oscar-genomineerd en heeft ervaring met gelijkaardige documentaires zoals ‘Crossfire Hurricane’ over The Rolling Stones en ‘The Kid Stays in the Picture’ over Roger Evans”, aldus Kolacny.

Bedoeling is dat de documentaire een nieuw, intimistisch portret creëert over de in 1994 gestorven zanger Kurt Cobain.

(Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content