Scala tekent bij Amerikaans label

Met hun coverversie van Radioheads ‘Creep’ die in de trailer van David Finchers ‘The Social Network’ opdook, wekte het Aarschotse meisjeskoor Scala de interesse van Atco Records, een Amerikaans sublabel van Warner.

Op 1 oktober – de releasedag van David Finchers Facebookfilm ‘The Social Network’ – tekende Scala een contract voor vijf jaar bij het Amerikaanse Atco Records, een sublabel van Warner Music Group. Dat kan geen toeval zijn, aangezien hun cover van Radioheads ‘Creep’ te horen is in de trailer van de film, die ondertussen door zo’n 100 miljoen Amerikanen bekeken is.

In november verdeelt Atco ‘Circle’ – de jongste worp van Scala die in juni bij ons verschenen -in de Vernigde Staten, Mexico en Canada. In maart van volgend jaar zendt de Amerikaanse openbare televisie een concertfilm van Scala uit, en een Amerikaanse tournee staat gepland voor april 2011.

‘The Social Network’ bracht in zijn openingsweekend overigens 23 miljoen dollar (ruim 16 miljoen euro) op, en voert daarmee de Amerikaanse box-office aan. Op 27 oktober komt hij bij ons in de zalen. Bekijk de trailer:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Michael Ilegems

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content