Savelkoul moet Koninklijk Ballet in Vlaamse Opera integreren

© Belga

De transitiemanager moet de integratie van het Koninklijk Ballet van Vlaanderen in de Vlaamse Opera in goede banen leiden.

Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege heeft een transitiemanager aangesteld om de integratie van het Koninklijk Ballet van Vlaanderen en de Vlaamse Opera in goede banen te leiden. Dat laat ze weten in een mededeling.

Schauvliege wil de Opera en het Ballet onderbrengen onder dezelfde intendant, maar dat blijkt niet evident. Beide organisaties willen wel samenwerken, maar zien een samensmelting niet zitten. Transitiemanager Dominique Savelkoul (47) moet nu samen met een delegatie van beide raden van bestuur de synergie vorm geven.

Het doel is om het proces tegen eind 2012 af te ronden. Bij de selectie van de manager werden zowel de Opera als het Ballet betrokken.

Savelkoul is een historica (KU Leuven) met een managementdiploma van de Vlerickschool. Ze werkte eerder voor onder meer het Festival van Vlaanderen, het London Philharmonic Orchestra en the National Gallery in Londen. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content