Sam De Bruyn maakt overstap van Studio Brussel naar Q-Music

© VRT

Radiopresentator Sam De Bruyn ruilt Studio Brussel voor Q-music waar hij vanaf september een dagelijkse radioshow zal presenteren. “Studio Brussel is acht jaar lang de familie geweest waar ik de kans kreeg om te groeien als radiomaker en muziekliefhebber”, aldus Sam De Bruyn. “Ik koester enkel mooie herinneringen, waar ik immens dankbaar voor ben. Maar ondertussen is het moment gekomen om een eigen weg in te slaan en nieuwe uitdaging aan te gaan. Ik kijk dan ook enorm uit naar het nieuwe avontuur dat mij wacht bij Q-music.”

Ook bij Q-Music kunnen ze bijna niet wachten tot het nieuwe radioseizoen begint.

“Sam is een van de meest getalenteerde, authentieke radiopersoonlijkheden van Vlaanderen en ik ben blij dat hij ons team komt versterken”, aldusTom Klerkx, programmadirecteur Q-music. “We hebben er bij Q de laatste jaren voor gekozen om jonge talenten, zoals Maarten Vancoillie, Dorothee Dauwe en Jolien Roets alle kansen te geven, gesteund door ervaren klasbakken als Sven Ornelis en Wim Oosterlinck. Wat ons betreft de perfecte formule om tot de bruisende, creatieve radio te komen die we elke dag maken bij Q. Sam past perfect in dat plaatje. Hij ademt muziek en beseft als geen ander dat goeie radio altijd draait rond de luisteraar. Vanaf september ga je hem elke dag horen op Q, eind augustus geven we meer informatie over wat zijn rol precies wordt, als we de najaarsprogrammering bekend maken.”

De Bruyn werkte acht jaar lang bij Studio Brussel waar hij binnenkwam via Studio Dada, het “radiolab” van de muziekzender waarmee jonge radiomakers de kans krijgen om hun talent te tonen op Studio Brussel. Daarnaast presenteerde De Bruyn ook op Eén, aan de zijde van Bruno Wyndaele in Het spiegelpaleis (2013) en als gastheer van Stars for Life (2014).

Jan Van Biesen, nethoofd van Studio Brussel, is Sam dankbaar voor acht geweldige radiojaren. “Ik wil Sam enorm hard bedanken voor de fantastische jaren. Ik heb hem als poulain mogen ontdekken en hij is een grote mijnheer geworden bij Studio Brussel. Het is uiteraard niet leuk om een fijne collega als Sam te zien vertrekken, maar het doet ergens ook deugd om te zien dat zoveel collega’s in de media, verspreid in Vlaanderen, hun carrière begonnen zijn bij Studio Brussel. Sam, maar ik denk ook aan mensen als Chantal Pattyn, Lieven Van Gils, Wim Oosterlinck, Sofie Lemaire, Peter Van de Veire, Otto-Jan Ham, Ilse Liebens en vele, vele anderen. Studio Brussel is altijd al een grote kweekvijver geweest voor talent. En daarin blijven we ook investeren. Er staan een pak nieuwe mensen klaar om ons team te versterken.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content