Rufus Wainwright palmt Royal Opera House in

De flamboyante zanger brengt vijf avonden lang een gevarieerd programma in de legendarische concertzaal.

Dat Rufus Wainwright een wel zeer barok (of ‘megalomaan’, zo u wil) trekje heeft, dat wisten we al een tijd. Wie anders zou een dvd uitbrengen met een integraal nagespeeld concert van Judy Garland? Welke andere popzanger zou plots een volledige opera schrijven en in een Victoriaans gewaad op de première verschijnen?

De productieve Canadese Amerikaan vindt het na dertien jaar op de planken tijd om even stil te staan bij zijn carrière tot nu toe, en dat doet Rufus Wainwright in stijl. Vanaf maandag 18 juli neemt hij vijf avonden lang zijn intrek in het Londense Royal Opera House, en elke dag brengt hij een heel bijzonder optreden. Op maandag en vrijdag brengt hij nog eens ‘Rufus does Judy Garland’, op dinsdag en donderdag treedt hij op met respectievelijk zus Martha en vader Loudon, en op zaterdag is er een speciale opvoering van zijn opera ‘Prima Donna’.

Samen met ‘House of Rufus’ brengt Wainwright maandag trouwens nog een luxueuze boxset uit, met daarin zijn verzameld werk op 19 disks (13 cd’s en 6 dvd’s), aangevuld met een koffietafelboek.

Tickets voor ‘House of Rufus’ zijn hier nog altijd te koop. (MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content