Rotselaar legt bijkomende veiligheidsmaatregelen op voor festivals in Werchter

© gf

De gemeente Rotselaar legt organisator Live Nation van de festivals in Werchter door middel van politieverordeningen bijkomende veiligheidsmaatregelen op. Het gaat onder meer over extra camerabeveiliging en het screenen van vrijwilligers.

Zo dient er op de campings voor bijkomende camerabeveiliging en professionele bewaking te worden gezorgd en wordt hier tevens het gebruik van individuele gasflesjes verboden. Vrijwillige bewakers worden allemaal vooraf gescreend en geregistreerd.

De organisatoren van de grote festivals Rock Werchter, Graspop Metal Meetings, TW Classic, Dour, Tomorrowland en Pukkelpop maakten eind vorige week al bekend dat ze in overleg met overheden aan gezamenlijke maatregelen werken met betrekking tot zaken die wel en niet toegelaten zullen worden op verschillende festivals.

“Het is de betrachting rugzakken en tassen wel toe te laten, maar slechts na strenge controle.” Over deze maatregelen hebben de organisatoren maandag een gesprek met de Oost-Vlaamse gouverneur Jan Briers, tevens voorzitter van de Federatie van Muziekfestivals in Vlaanderen. (BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content