Roots & Roses Festival: Een voorbeschouwing

Op 1 mei vindt het vijfde editie Roots & Roses festival plaats. In het Henegouwse stadje Lessen zullen onder andere de legendarische garagerockers van The Sonics en The Dream Syndicate van Steve Wynn spelen.

Roots & Roses is al aan haar vijfde editie toe. Op 1 mei zullen liefhebbers van moderne roots, blues, surf, soul -en rockmuziek weer naar het Henegouwse Lessen kunnen afzakken. Opnieuw is de line-up verdeeld over twee podia. Het Roots-podium zal de meer ’traditionele’ bands huisvesten, het Roses-podium zal voor het stevigere werk instaan. Tickets kosten dertig euro aan de kassa. Jongeren onder de 26 jaar betalen de helft van de prijs.

Roots

Op het Roots-podium zal vooral bluegrass, blues, country en soul weerklinken. Naast de Amerikanen van The Henhouse Prowlers, Dom Flemons en Pokey LaFarge, staan er ook enkele Belgische acts op de planken. Little X Monkeys, Rusty Roots en Fred & The Healers zullen er onze Belgische tricolore verdedigen. Zo zie je maar, de bovengenoemde genres zijn niet enkel voor Amerikanen weggelegd.

Roses

Op het Roses-podium zullen wortels tot rozen bloeien en zal er minder bij het verleden stilgestaan worden. Enkel de rock ’n rollers van Driving Dead Girl stammen uit België. De Canadezen van White Cowbell Oklahoma en Big Sugar zullen respectievelijk rock en een mix van (hard)rock en reggae brengen. King Khan and the Shrines is ook uit Canada afkomstig, maar ze zijn gevestigd in Berlijn. Ze brengen een mix van garagerock en psychedelische soul.

Legendes

Het Roses-podium zal ook gastheer zijn van de Amerikaanse legendes The Dream Syndicate en The Sonics. Die eerste groep werd twee jaar geleden terug in het leven geroepen door frontman Steve Wynn, die ook solo aan het werk is. Van ’81 tot ’89 waren ze actief en hielpen ze met hun vier albums mee de sound van de Paisley Underground-beweging uit San Fransisco te definiëren. Die beweging spiegelde zich, behalve aan garagerock uit de sixties, ook aan folkrock en psychedelische muziek.

The Sonics, die het Roots & Roses Festival afsluiten, hebben eigenlijk geen introductie meer nodig. Van 1960 tot 1968 plantten ze met hun agressieve, garagerock distortionmuren – verspreid over drie legendarische albums – de zaadjes voor wat later ‘punk’ en nog later ‘grunge’ zou gaan heten. Dat is ook aan hun teksten te horen. Sinds 2007 zingen opnieuw de geniale zinsnede Wine is red, poison is blue, strychnine is good for what’s ailin’ you!. En dus ook in Lessen.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content