Rolling Stones, Arctic Monkeys en Netsky naar Glastonbury Festival

© Reuters

The Rolling Stones zijn dit jaar headliner op het Glastonbury Festival, het grootste openlucht muziekfestival ter wereld. Ook Arctic Monkeys, Nick Cave, Editors en Netsky staan op de affiche.

The Rolling Stones staan op zaterdag 29 juni op het podium van Glastonburry. Dat hebben de organisatoren van het Engelse festival, het grootste openlucht muziekfestival ter wereld, aangekondigd. Het is de eerste keer dat de legendarische rockgroep op de affiche van Glastonbury staat.

In 2012 gaven Mick Jagger, Keith Richards, Ron Wood en Charlie Watts enkele concerten ter gelegenheid van hun 50-jarig jubileum. Enkele weken geleden raakte bekend dat de groep, na de jubileumconcerten in Londen en New York, opnieuw een reeks optredens plant. Het zou gaan om achttien concerten in Noord-Amerika, nog dit jaar. Toen al waren er geruchten dat de band ook op Glastonbury zou spelen. Het wordt de eerste concertreis van de Stones sinds de “A Bigger Bang Tour” in 2005-2007.

De Stones zelf hebben er al zin, getuige enkele Twitter-berichten. “De energie in de band is zo goed. We kunnen niet wachten tot we op Glastonbury staan”, aldus Keith Richards. Ook Mick Jagger was euforisch: “Ik heb m’n laarzen en tent al! “.

Ook Netsky op de affiche

Ook de Belg Boris Daenen, ofte Netsky, staat op de affiche van Glastonbury. Het lijstje met namen waarmee het festival dit jaar uitpakt is indrukwekkend: Mumford & Sons, Arctic Monkeys, Elvis Costello, Primal Scream, Nick Cave and the Bad Seeds, Portishead, The xx, Alt-J, Editors, Chic ft. Nile Rogers, Major Lazor, Cat Power, Django Django, Calexico, Phoenix, James Blake, Tom Odell, Nas en Sinéad O’Connor.

Het festival trekt gemiddeld 170.000 bezoekers. De editie van dit jaar is al uitverkocht. Glastonbury vond vorig jaar niet plaats omdat Londen gaststad was van de Olympische Spelen. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content