Roger Daltrey, leadzanger The Who: “We gaan een nieuw album maken”

Roger Daltrey en Pete Townshend van The Who tijdens een concert in 2012. © Reuters

Roger Daltrey, frontman van The Who, heeft bekendgemaakt dat de Engelse rockpioniers in de studio zijn gekropen. Vorige maand brachten ze met ‘Be Lucky’ al een voorproefje uit, maar er volgt dus meer.

The Who blaast vijftig kaarsjes uit en dat moet gevierd worden. Een kleine maand geleden kwamen de Londense rockers met ‘Be Lucky’ op de proppen, na acht jaar stilte het eerste nummer van hun hand. Toen maakten oprichters Daltrey en Townshend al bekend dat ze op 27 oktober een verzamel-cd , getiteld ‘The Who Hits 50!’, zouden uitbrengen. Maar nu brengt de rocklegende nog heuglijker nieuws voor zijn achterban: “We zijn al rond met één nummer maar we gaan een volwaardig album maken.”

De uitvinders van de powerakkoorden geven wel toe dat het er nu anders aan toe gaat in de studio. “Het heeft niet meer hetzelfde rock-‘n’-roll-gehalte, dat kan niet want we zijn ouder. Er komen nog wel drugs aan te pas, maar andere. Nu gaat het over immodium en dergelijke”, vertelt de frontman met enige zelfspot.

Het is sinds 2006 geleden dat The Who met ‘Endless Wire’ een nieuw studioalbum uitbracht.

‘Be Lucky’, het recentste nummer van The Who

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content