Rockster Alice Cooper gooit zich in de strijd om het Witte Huis

© Piet Goethals

Onder de slogan “een gestoorde man voor een gestoord tijdperk” stelt de 68-jarige rocker zich op 8 november kandidaat. Maar op zijn speciale website toont Cooper zich ervan bewust te zijn weinig kans te maken.

Zo pleit hij ervoor op de befaamde Mount Rushmore, waarop een enorme sculptuur van vier grote presidenten prijkt, de beeltenis toe te voegen van de overleden hardrockster Lemmy Kilmister.

Rockster Alice Cooper gooit zich in de strijd om het Witte Huis
© AliceCooper.com

Cooper wil ook een vijftig dollarbiljet met daarop een beeltenis van komiek Groucho Marx, in plaats van president Ulysses S. Grant. Een biljet van twintig pond – Cooper is zeer populair in Groot-Brittannië – zou dan weer hommage moeten brengen aan acteur Peter Sellers. Zijn campagne bestaat onder meer uit het heruitbrengen van zijn hit “Elected” uit 1972, gelanceerd tijdens de door de Republkikein Richard Nixon gewonnen slag om het Witte Huis./Para

Para Alice Cooper scoorde ook met hits als “I’m Eighteen,” “School’s Out” en “No More Mr. Nice Guy”. Waar hij zich voorheen als a-politiek afschilderde betoonde hij in 2004 toch enige sympathie voor de Republikeinse partij toen hij uithaalde naar muzikanten die het opnamen voor de Democratische presidentskandidaat John Kerry. Rock en politiek horen niet samen, vond de zanger.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content