Rockgitarist Slash krijgt ster op Walk of Fame

Slash, de voormalige gitarist van Guns N’ Roses, heeft zijn ster op de Hollywood Walk of Fame beet. Het is al de 2473 ster op het bekende stukje trottoir dat langs Hollywood Boulevard en Vine Street loopt.

Slash, 46 jaar geleden geboren als Saul Hudson, heeft zijn ster op de bekende Hollywood Walk of Fame onthuld. De voormalige gitarist van Guns N’ Roses ontving ster nummer 2473, die net voor het Hard Rock Cafe ligt. Zijn goede vriend acteur Charlie Sheen hield een toespraak bij de onthulling.

Sheen kon het niet laten om Guns N’ Roses-frontman Axl Rose te hebben. “Het is toch heel passend, dat Slash een ster krijgt op net die straat, waar Axl Rose later eens zal slapen”, aldus Sheen.

Na ruzie met Rose in het midden van de jaren 90 stapte Slash uit de band. Bassist Duff McKagan en drummer Matt Sorum volgden later zijn voorbeeld. Slash liet onlangs weten geen behoefte meer te hebben om ooit nog met Guns N’ Roses op het podium te staan.

De gitarist speelde na de split bij Velvet Revolver en richtte zijn eigen band op. In april werd Guns N’ Roses nog opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame. Sinds de oprichting van de groep in 1985 verkocht de rockband meer dan 100 miljoen albums. Een generatie van rockfans dweepte met liedjes zoals “Sweet Child’O Mine”, “Welcome To The Jungle”, “Paradise City” en “November Rain”.

Slash was als kind met zijn moeder van Londen naar Los Angeles verhuisd. In 2010 bracht hij met “Slash” zijn eerste album onder enkel zijn eigen naam uit. In mei dit jaar volgde “Apocalyptic Love”. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content