Rock Werchter wint opnieuw internationale award voor beste festival

Rock Werchter © belga

Rock Werchter heeft opnieuw de ILMC Arthur Award voor beste festival in de wacht gesleept. Het is al de zesde keer dat het festival die internationale sectorprijs wint.

De ILMC Arthur Awards werden zaterdagavond uitgereikt in The Savoy in Londen. Ook Tomorrowland was genomineerd in de categorie “best festival” voor 2014. De andere genomineerden waren Latitude (VK), Pohoda (Slovakije) en Primavera Sound (Spanje).

De International Live Music Conference (ILMC) brengt elk jaar meer dan 1.500 professionals uit de live muziekindustrie in Londen samen. De conferentie vond voor het eerst plaats in 1988 en is sindsdien uitgegroeid tot een van de belangrijkste samenkomsten voor onder meer promoters, agents, managers, festivalorganisatoren en productiemensen uit meer dan 40 landen.

Traditiegetrouw worden tijdens de conferentie de ILMC Arthur Awards uitgereikt. Een shortlist, opgesteld door key spelers uit de sector, wordt voorgelegd aan meer dan 3.000 stemgerechtigde professionals. Het zijn hun stemmen die in negen verschillende categorieën de winnaar bepalen. Rock Werchter vindt dit jaar plaats van donderdag 25 juni tot en met zondag 28 juni. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content