Rock Werchter verkoopt door aanslagen beduidend minder tickets in het buitenland

© gf

Terwijl de ticketverkoop voor de komende editie van Rock Werchter in België en Nederland zo goed als stabiel blijft, worden er in het buitenland beduidend minder tickets verkocht. Organisator Live Nation wijt deze terugval in een mededeling aan de gevolgen van de aanslagen in ons land ‘die duidelijk voelbaar zijn’.

Momenteel zijn er reeds 130.000 unieke tickets verkocht voor de komende festivaleditie die van 30 juni tot en met 3 juli plaatsvindt. Dat zijn er minder dan vorig jaar op hetzelfde tijdstip. Het festival raakte toen zo goed als uitverkocht. Verspreid over de 4 dagen werden toen uiteindelijk circa 150.000 unieke bezoekers geteld.

De grote namen voor de komende editie zijn Paul McCartney, Red Hot Chili Peppers, Rammstein, Florence + The Machine, Editors, Ellie Goulding, Iggy Pop, New Order…

TW Classic, dat op zaterdag 9 juli plaatsvindt met Bruce Springsteen and The E Street Band, Lana Del Rey, Lionel Richie en Simply Red als toppers, is wel zo goed als uitverkocht. Van de 65.000 tickets zijn er nog amper 1.000 beschikbaar.

Live Nation organiseert op 27 en 28 juli op de Grote Markt in Tienen concerten van David Gilmour (ex-Pink Floyd). Voor het concert van 27 juli zijn nog een 1.000-tal tickets beschikbaar, voor dat van 28 juli is er nog een klein aantal te koop. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content