Rock Werchter strikt ook Editors en The XX

© Olivier Donnet

Rock Werchter heeft zijn affiche aangedikt met zeven nieuwe namen. Zaterdag sluiten de Londense groep The XX en headliner Editors af. Ook ’t Hof van Commerce en The Hickey Underworld komen naar Werchter.

De organisatie van Rock Werchter heeft zeven nieuwe namen aan zijn affiche toegevoegd. Zaterdag is Editors headliner. Net voor Tom Smith en de zijnen treedt The xx aan, de Londense groep die in 2009 een overrompelend debuut afleverde.

Andere namen die aan de affiche zijn toegevoegd: Within Temptation, The Temper Trap, ’t Hof van Commerce, Die Antwoord en The Hickey Underworld.

10 jaar Editors

Editors blazen dit jaar tien kaarsjes uit. Werchter en Arras worden hun enige zomerconcerten. Na “The Back Room”, “An End Has a Start” en “In This Light and on This Evening” is de Britse groep bezig aan een nieuwe plaat. Het nummer “No Sound but the Wind” werd in 2010 een instant klassieker op de festivalweide van Werchter dankzij een vurige fan uit Brugge.

Net voor Editors treedt The xx op het hoofdpodium aan. Ook zij brengen nieuw materiaal uit, na hun sterke debuut uit 2009 dat tegelijk sober, subtiel, melancholisch en melodieus was.

Belgen

‘T Hof van Commerce mag op zaterdag het hoofdpodium openen. De West-Vlaamse hiphoppers zijn terug na een lange afwezigheid. The Hickey Underworld, bekend van onder meer de single “Future Words” en nu met een nieuwe plaat in de rekken, opent op zondag.

Donderdag staat de Nederlandse metalgroep Within Temptation op de affiche. Het Australische The Temper Trap, met “Sweet Disposition” verantwoordelijk voor een van de grootste oorwormen van 2009, komt op vrijdag hun nieuwe album voorstellen dat net voor Werchter verwacht wordt. Met Die Antwoord staat op zondag voor het eerst een Zuid-Afrikaanse groep op de affiche. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content