Rock Werchter strikt Damien Rice en The War On Drugs

Damien Rice © Koen Keppens

Twee nieuwe namen op de affiche van Rock Werchter: The War On Drugs, die een van de platen van het jaar leverde, en de populaire Ierse singer-songwriter Damien Rice.

The War On Drugs zorgde tijdens de afgelopen Pukkelpopeditie voor een vijfsterrenconcert. Hun doortocht in de Club was één lange hypnotiserende trip. Volgend jaar ruilt de Amerikaanse band Kiewit voor Werchter.

Ook Damien Rice bevestigt voor het vierdaagse rockfestival. Ondanks zijn lange afwezigheid blijft de inmiddels veertigjarige Ierse singer-songwriter ontzettend populair. Dat bewees zijn soloconcert eind oktober in het Koninklijk Circus, in Brussel: in een mum van tijd uitverkocht en op de planken nog altijd de rasperformer die het hart op de tong draagt.

Damien Rice en The War On Drugs zijn de eerste namen voor zaterdag 27 juni, en zullen ‘dag 3 van bijzonder mooie en bijzonder intense muziek voorzien’, aldus de organisatie in een persbericht. Daarmee zijn nu zeven namen van de affiche bekend.

Sinds de voorverkoop vorige week zaterdag startte zijn er 45.000 tickets verkocht. Een ticket voor vier dagen rock-‘n-roll kost nog altijd 226 euro, een dagticket 95 euro. (DB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content