Rock Werchter maakt vervanger Foo Fighters bekend: Faith No More

Faith No More-frontman Mike Patton op Graspop. © Wouter Van Vaerenbergh

De groep Faith No More vervangt Foo Fighters donderdag als headliner op Rock Werchter. Dat meldt de organisatie.

Rock Werchter zat met de handen in de haren na het gebroken been van frontman Dave Grohl en de noodgedwongen cancel van Foo Fighters, headliner van deze editie. De organisatie heeft lang en intensief gezocht naar een vervanger en kwam uit bij Faith No More, de legendarische supergroep rond de eigenzinnige stemmenkunstenaar Mike Patton.

Faith No More verdween 18 jaar geleden van de radar en maakte enkele maanden geleden een geslaagde comeback met de nieuwe single ‘Motherfucker’. Onlangs kwam hun zevende album uit.

Faith No More (op Graspop). Sterke live-reputatie.
Faith No More (op Graspop). Sterke live-reputatie.© Wouter Van Vaerenbergh

Patton en co hebben net een straffe passage op Graspop achter de rug, en blijven dus enkele dagen langer in België. Ze stonden naar verluidt hoog op het verlanglijstje van de Rock Werchter-festivalgangers.

Ook Royal Blood toegevoegd

Rock Werchter maakt vervanger Foo Fighters bekend: Faith No More
© Yvo Zels

Rock Werchter gaat bovendien voor een dubbele portie rock, want ook Royal Blood werd aan het donderdagprogramma toegevoegd. Het jonge duo uit Brighton kreeg in het voorjaar de BRIT Award voor beste Britse Band overhandigd.

‘The future of riff rock’, zoals Tom Morello van Rage Against The Machine hen omschrijft, verschijnt op het podium enkel met bas en drums. Vorig jaar mochten ze al een eerste keer proeven van Rock Werchter, toen in The Barn. Donderdag staan ze op de Main Stage.

Naast de twee nieuwe bands, passeren donderdag ook onder meer Chemical Brothers, Florence and the Machine, Elbow en Oscar and the Wolf de revue.

Het aangepast uurschema van het festival is ondertussen beschikbaar. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content