Rock Werchter: geslaagde eerste festivaldag

© Wouter Van Vaerenbergh

Rock Werchter kende donderdag in alle opzichten een geslaagde eerste festivaldag. Ambiance was legio bij tal van concerten, het onweer bleef tegen de voorspellingen uit en de hulpdiensten kregen geen ernstig probleem voorgeschoteld.

Rock Werchter kende donderdag in alle opzichten een geslaagde eerste festivaldag. Ambiance was legio bij tal van concerten, het onweer bleef tegen de voorspellingen uit en de hulpdiensten kregen geen ernstig probleem voorgeschoteld. De Lijn vervoerde donderdag (cijfers voor woensdag inbegrepen) al een recordaantal van 30.500 festivalgangers van Leuven naar de festivalweide in Werchter, wat liefst 25 procent meer is dan vorig jaar.

Op het hoofdpodium bracht de Nederlandse gothic-band Within Temptation een zeer gedreven set en was er even later veel ambiance met de hits van de Amerikaanse rockband Blink-182. Ook in hun derde Werchter-concert was Elbow even beklijvend als voorheen. Later op de avond wordt nog veel verwacht van de legendarische The Cure. Veel applaus ook
voor de Belgische groepen Netsky in de Pyramid Marquee en Selah Sue in The Barn.

Dat de files in en rond Werchter dit jaar enigszins binnen de perken bleven was deels te danken aan het feit dat woensdag al zo’n 10.000 kampeerders terecht konden in campings in Haacht en de bijzondere inspanningen die De Lijn deed (inzet van 175 chauffeurs en 60 bussen) om festivalgangers van Leuven naar de festivalweide te brengen.

Woensdag vervoerde De Lijn 5.500 festivalgangers naar Leuven en donderdag (cijfer om 20 uur) al 25.000 wat in totaal 25 procent meer is dan op hetzelfde ogenblik vorig jaar. Ondanks de drukkende hitte hadden de hulpdiensten weinig werk om handen. Burgemeester Dirk Claes van Rotselaar schrijft dit toe aan het feit dat dit nog maar de eerste festivaldag is. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content